Up 2 Date

Amsterdamse politie wil hoofddoek gaan toestaan als onderdeel politie-uniform

  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse politie wil hoofddoek gaan toestaan als onderdeel politie-uniform

De Amsterdamse politie wil een hoofddoek gaan toestaan als onderdeel van het politie-uniform. Nu is de regel nog dat agenten in Nederland geen geloofsuitingen mogen dragen. Maar met deze maatregel hoopt de Amsterdamse eenheidsleiding meer mensen met een migratieachtergrond te werven.

Toestaan

Op dit moment heeft achttien procent van de politie in Amsterdam een migratieachtergrond. Amsterdamse Politiechef Aalbersberg wil graag dat straks de helft van de nieuwe agenten een migratieachtergrond heeft. Eén manier om dat voor elkaar te krijgen is door het toestaan van een hoofddoek. Tegen het AD zegt de Amsterdamse politiechef: "Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat de maatregel die effect kan hebben".

Voortrekken

Volgens Politiebond ANVP slaat de Amsterdamse politietop door met dit voorstel. Voorzitter Geert Priem zegt: "Benadruk dat verschil tussen autochtonen en allochtonen toch niet zo. Allochtone agenten die ik spreek hebben er namelijk last van. Zij willen niet voorgetrokken worden op basis van hun achtergrond."

Ster advertentie
Ster advertentie