FunX Amsterdam

Amsterdamse Gay Pride krijgt nieuwe naam

  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse Gay Pride krijgt nieuwe naam

Stichting Amsterdam Gay Pride verandert de naam in Pride Amsterdam, omdat ze voor iedereen klaar willen staan. Het negendaagse festival moet op die manier meer mensen aanspreken en voornamelijk om de inhoud draaien. Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam zegt dat veel mensen zich niet herkennen in het woordje 'gay' in de naam. De nieuwe naam sluit daarnaast ook beter aan bij andere prides zoals die in Londen, New York en Madrid.

Pride

Een woordvoerder van Pride Amsterdam zegt dat iedereen zich zou moeten herkennen in het programma: "Als je het over LHBTI hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer allemaal subgroepen. Wij zeggen nu, er is maar één letter belangrijk en dat is de 'p' van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent."

FunX @ Canal Pride

Het hoogtepunt van de Pride is ieder jaar weer de Canal Pride die dit jaar op 5 augustus plaatsvindt. FunX vaart voor de tweede keer mee met een eigen FunX-boot. En natuurlijk maak jij als party starter ook kans op twee tickets om mee te feesten én varen met je favoriete radiostation!

{rsform 53}
Ster advertentie
Ster advertentie