Up 2 Date

Droombaan: betaald de wereld rondreizen en whiskey drinken

  1. Newschevron right
  2. Droombaan: betaald de wereld rondreizen en whiskey drinken

Hou jij van reizen, is jouw lievelingsdrank whiskey en vind je het niet vervelend om af en toe een kater te hebben? Dan is er een baan die perfect bij jou past. Een Schots whiskeymerk is namelijk op zoek naar een Global Drinks Ambassador. Niet alleen de baan is bijzonder, maar ook de sollicitatieprocedure is een droom voor whiskeydrinkers.

Wat houdt de baan in?

Als jij de gelukkige bent die de baan krijgt, mag je jezelf een whiskey ambassadeur noemen. Dat betekent dat je whiskey, en dan met name de whisky van dit merk, wereldwijd moet promoten. Je moet mensen niet alleen informeren over het merk, maar ook enthousiast maken over whiskey. Dat doe je onder andere door het organiseren van evenementen.

De sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit drie rondes. Om te beginnen moet je een drankje bedenken dat bestaat uit drie ingrediënten en bij je persoonlijkheid past. Vervolgens worden hier 250 kandidaten uit gekozen. Zij moeten naar een evenement in een whiskeybrouwerij komen. Daar mogen de kandidaten twee nachten lang in een hotel slapen. Gedurende het weekend worden ze aan allerlei opdrachten onderworpen.

Reis

Maar vooral de derde ronde is bijzonder. De drie kandidaten die het zover weten te schoppen, worden namelijk in oktober op reis gestuurd. Zij gaan naar verschillende plekken om daar mensen aan te moedigen whiskey te drinken. Een kandidaat gaat naar Polen, Israël en India, een ander naar Zuid-Afrika, Scandinavië en Colombia en één naar Rusland, Taiwan en Frankrijk.

Degene die dat het beste doet, mag zichzelf uiteindelijk een echte professionele whiskeydrinker noemen.

Foto: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie