Up 2 Date

Twee jonge helden redden moeder en baby uit brandende flat

  1. Newschevron right
  2. Twee jonge helden redden moeder en baby uit brandende flat

Enola en Mohammed twijfelden geen moment toen ze zagen dat er een vrouw en een baby vastzaten in een flat die in brand stond. De twee helden, die beiden twintig zijn, renden naar binnen en wisten moeder en kind te redden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Brand

Op dinsdag liep Enola Staessens in Antwerpen langs een pand waar rook uit kwam. Opeens zag ze een moeder met een baby uit het raam van de derde verdieping hangen. De vrouw durfde niet naar beneden te lopen omdat de verdieping onder haar in brand stond.

Gered

Enola vertelt aan de Belgische krant dat ze op dat moment geen seconde twijfelde:"Ik ben meteen naar boven gelopen." Een jongen, die Mohammed Aabbassi heet, volgde haar om haar te helpen. Ze renden samen snel langs de tweede verdieping die al in vuur en vlam stond. Een etage daarboven troffen ze de moeder en het zoontje aan. Enola wikkelde de kleine jongen in een deken en droeg hem naar beneden. De jongen nam de zorg van de moeder op zich.

Helden

Beide helden moesten worden even worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze hadden pijn aan hun longen en moesten hoesten. De 31-jarige moeder was er het slechtste aan toe, zij werd vergiftigd door rook en liep ook brandwonden op. Het gaat inmiddels beter met haar.

Foto: YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie