STER Advertentie
STER Advertentie

Steenrijke familie Azimi ruilt week van leven met arm gezin: "Ik zou zelf nooit naar de voedselbank gaan"

Donderdag 31 augustus 2017 - 11:42 uur

|

Door:

Elize

Rijke en arme gezinnen ruilen van huis, dagelijks leven en budget in het televisieprogramma Steenrijk, Straatarm. Gisteren was de eerste aflevering te zien op SBS6. Daarin ruilde multimiljonair Salar Azimi met de familie Rijkens die van 200 euro per maand moeten rondkomen.

Van vluchteling tot multimiljonair

Salar Azimi, die je misschien kunt kennen als de man die voetbalclub NAC 110.000 euro gaf als promotiepremie,  kwam in 1995 als vluchteling naar Nederland. Samen met zijn broer ontvluchte hij zijn geboorteland Iran. Door het investeren in een computerwinkel, telecombedrijven en vastgoed vergaren ze op jonge leeftijd veel geld. Inmiddels woont hij samen met zijn vrouw Anika en hun twee kinderen in een groot kasteel. 

"Ik zou zelf nooit naar de voedselbank gaan. Ik zou me kapot werken. Je hebt twee handen, twee voeten en spieren om datgene te bereiken wat je wil bereiken."

Rijk en arm

De familie Azimi ruilt voor een week met de familie Rijkens. Marijke en Leo Rijkens en hun drie kinderen moeten rondkomen van 200 euro per maand. Leo werkte als tuinman, maar werd afgekeurd vanwege artrose. Zijn vrouw, die kassière was, moest haar baan opgeven om te zorgen voor de kinderen. Elke maand kost het hen veel moeite om rond te komen en ze maken daarom ook dankbaar gebruik van de voedselbank. Voor dit gezin klinkt het leven van de familie Azimi als een sprookje.

Back to basic

Wat het motief van de familie Rijkens is om mee te doen aan dit programma is voor de hand liggend: zij mogen een weekje als miljonair door het leven. Maar je vraagt je misschien af waarom de rijke familie Azimi meedoet. De reden is dat ze graag een keer "back to basic" willen, hun kinderen willen laten zien dat er mensen zijn die minder te besteden hebben en het belangrijkste: ze willen wat meer quality time met elkaar. Salar is namelijk een echte workaholic.

"Ik ga de komende week echt de stress missen. Dat hoort bij mijn levenspatroon." 

Obeperkt kopen

Voor de familie Rijkens is het weekje in een kasteel een heerlijke tijd. Ze mogen zonder limiet gebruik maken van de creditcard. Wat hun het meeste bevalt? "Boodschappen doen zonder op de prijs te letten." Leo en Marijke gaan met de kinderen naar een pretpark, geven zichzelf een paar nieuwe outfits en beleven de mooiste dag van hun leven als ze in de Lamborghini mogen rijden op weg naar een etentje in een sterrenrestaurant. 

Quality time

Verrassend genoeg beleeft ook de familie Azimi een mooie week. Het rondkomen lukt hun prima en het bevalt hun heel goed om als familie samen te zijn. Salar beseft dat dit voor herhaling vatbaar is: "Ik werk dag en nacht als een machine. Maar voor wie doe ik dat? Misschien moet ik minder werken en meer genieten." Het enige minpuntje voor Salar zijn de katten die er in huis rondlopen. Hij moet kotsen van de kattengeur die er hangt.

"Je kunt beter geen huisdieren hebben als je arm hebt. Het is puur geld verbrassen. Dan kun je beter iets leuks doen voor je kinderen."

Populair op FunX.nl

  • Vrouw wil scheiden omdat echtgenoot te veel van haar houdt

  • Doden en gewonden bij concert van Algerijnse rapper Soolking

  • 'Man overleden na mogelijke mishandeling in speeltuin'

  • 'Geslacht van kindje Chris Brown en Ammika Harris bekend'

  • Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

  • Eerste beelden Breaking Bad-film die binnenkort op Netflix verschijnt

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.34160-steenrijke-familie-azimi-ruilt-week-van-leven-met-arm-gezin-ik-zou-zelf-nooit-naar-de-voedselbank-gaan"}