STER Advertentie
STER Advertentie

Petitie na dood Anne Faber al ruim 100.000 keer ondertekend

Petitie na dood Anne Faber al ruim 100.000 keer ondertekend
ANP

Vrijdag 13 oktober 2017 - 10:15 uur

|

Door:

Nizar

Wat iedereen al vreesde is helaas werkelijkheid geworden. Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber is gisteren gevonden in Zeewolde. Een ongeruste moeder van drie dochters heeft nu een petitie gestart waarin ze een onderzoek eist naar het "falend rechtssysteem in de zaak van Michael P." Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne.

De petitie is gericht aan premier Rutte, minister Blok van Veiligheid en Justitie en de kliniek van Altrecht die P. behandelde. De actie heeft inmiddels al meer dan 120.000 handtekeningen opgeleverd. In de petitie staat: "Het volk is boos en zit vol afschuw!"

Verdwenen

Anne Faber verdween twee weken geleden toen ze een fietstocht maakte via Soest. Ze stuurde nog een selfie naar haar vriend, maar daarna is niks meer van haar vernomen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michael P.

De 27-jarige Michael P. zit vast wegens betrokkenheid bij haar vermissing. Hij gaf uiteindelijk informatie aan de politie over de plaats waar het lichaam van Faber zou liggen.

Michael P.  is in 2012 veroordeeld tot 11 jaar cel wegens verkrachting en mishandeling van een 16-jarig en 17-jarig meisje. Na enkele jaren in de gevangenis te hebben gezeten werd hij overgeplaatst naar een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij.

Vragen

De familie van Anne Faber heeft veel vragen. Wat is er precies gebeurd? En hoe kon het dat Michael P. vrij rondliep? Hopelijk komt hier de komende tijd meer duidelijkheid over.

FunX wenst de nabestaanden van Anne veel sterkte toe.

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"