Up 2 Date

Haagse vrouw voorkomt overval op supermarkt na heldhaftig optreden

  1. Newschevron right
  2. Haagse vrouw voorkomt overval op supermarkt na heldhaftig optreden

Toen Melissa Frieser in de rij stond bij de Albert Heijn in Den Haag, zag ze een overvaller binnenlopen. De 47-jarige man eiste dat iedereen ging liggen en wilde naar de kassa lopen om het geld van de cassières te pakken. Maar de 38-jarige vrouw was totaal niet onder de indruk. Ze weigerde te liggen en verjaagde de overvaller.

Neppistool

"Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool." Melissa vertelt aan Omroep West dat ze meteen zag dat de overvaller een neppistool bij zich had. De vrouw trapte de man vervolgens tegen zijn knieschijf. Een andere klant begon daarna met het gooien van snoep naar de overvaller. De crimineel sloeg toen snel op de vlucht.

'"Toen hij dat geld van die cassières wilde pakken, dacht ik: dat gaan we even niet doen."

Achtervolging

De Haagse vrouw ging echter achter de overvaller aan. De vrouw sprong bij een voorbijrijdende scooterrijder achterop en zette de achtervolging in. Toen ze zag dat de overvaller de bosjes bij een verzorgingstehuis indook om zich te verstoppen, belde ze de politie om de locatie door te geven.

Niet bang

Melissa legt uit waarom ze de overvaller niet zomaar zijn gang liet gaan: 'Ik heb in een jeugdgevangenis gewerkt als pedagogisch medewerker. Ik weet wel hoe ik met agressie om moet gaan.' Volgens haar is het niet vanzelfsprekend dat iedereen ook zo zou handelen in zo'n situatie, maar ze vindt het wel belangrijk dat dit soort criminelen worden aangepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie