STER Advertentie
STER Advertentie

Nike lanceert een speciale sporthoofddoek

Nike lanceert een speciale sporthoofddoek
Nike

Zaterdag 2 december 2017 - 15:17 uur

|

Door:

Elize

Nike heeft de 'Pro Hijab' gelanceerd. Het sportmerk deed dat naar aanleiding van een samenwerking met topatletes. Zij vertelden over de problemen met het dragen van een traditionele hijab tijdens wedstrijden. De klachten waren dat de concentratie kan worden verstoord doordat een traditionele hijab zwaar aanvoelt, verschuift en niet goed ventileert.

Eisen

Het designteam van Nike is vervolgens aan de slag gegaan om een speciale sporthoofddoek te ontwikkelen. Belangrijk was dat het een licht, zacht en ventilerend kledingstuk moest worden. Daarnaast moest het design kunnen worden aangepast, aangezien ieder land zijn eigen hijabstijl heeft. 

Feedback

Verschillende atletes hebben de prototypen getest. Onder andere kunstschaatser Zahra Lari en schermster Ibtihaj Muhammed uit de Emiraten en Duitse boxer Zeina Nassar gaven hun feedback. Hier is uiteindelijk het definitieve design uitgekomen, dat vanaf nu verkrijgbaar is in verschillende maten.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nike laat op hun website weten te hopen dat dit product een inspiratiebron is voor vrouwen en meisjes in islamitische gebieden die beperkt toegang hebben tot sport.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Rihanna-fans woedend vanwege haar Insta-post met Chris Brown-liedje

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single