Up 2 Date

Schokkende foto: Parijse straatkinderen zoeken warmte in droger

  1. Newschevron right
  2. Schokkende foto: Parijse straatkinderen zoeken warmte in droger

“Deze geïsoleerde migranten zoeken een beetje rust en warmte.” De Tweet die een Franse fotograaf vorige week deelde, heeft veel mensen geshockeerd. Op de foto is te zien hoe de benen van een paar tieners uit een rijtje drogers bungelen, die waarschijnlijk nog lekker warm waren. De fotograaf maakte de foto in de Rue de la Goutte d’Or in het 18de arrondissement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwerfkinderen

Helaas is dit geen zeldzaam geval in Parijs. Tijdens de koude wintermaanden zoeken veel dakloze kinderen de warmte op in wasserettes. De meeste van hen zijn volgens bronnen verslaafd aan drugs en verdienen hun geld met stelen.

Hulp weigeren

In Parijs leven er zo'n tachtig minderjarige migranten uit Marokko op straat in het 18de arrondissement. De stadsoverheid zou meerdere malen geprobeerd hebben om de kinderen te helpen met het zoeken van onderdak. De kinderen hebben de hulp steeds geweigerd.

Lastigvallen

De foto zorgde voor veel ophef bij Parijse inwoners. Maar niet iedereen reageerde even bezorgd. De eigenaar van de wasserette zegt in een interview met Le Parisien dat de kinderen de medewerkers van de wasserette lastigvallen: "Sommige klanten zijn nu bang om te komen."

Ster advertentie
Ster advertentie