• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

YouTube breekt met vlogger na smakeloze video in zelfmoordbos

YouTube breekt met vlogger na smakeloze video in zelfmoordbos
YouTube: Logan Paul

Donderdag 11 januari 2018 - 14:49 uur

Alles voor de likes! Dat is waarschijnlijk wat YouTuber Logan Paul dacht toen hij een lijk filmde in een Japans 'zelfmoordbos'. De 22-jarige vlogger gooide de video eind 2017 online en kreeg vervolgens een hele lading kritiek over zich heen. Ook YouTube reageerde: het videoplatform stopt de samenwerking met de populaire Amerikaanse YouTuber.

SMAKELOZE VIDEO

De YouTuber, die overigens ruim 15 miljoen abonnees heeft, bezocht voor de controversiële video Aokigahara. In dit beruchte bos komen veel mensen om zelfmoord te plegen. Paul liep samen met vrienden en een camera door het bos. Hier troffen ze uiteindelijk een lijk aan. In plaats van te stoppen met filmen, begon Paul meerdere close-ups van de dode man te maken. Ook lachte de YouTuber zijn vriend uit dat hij nog nooit eerder een lijk had gezien.

Nadat de video online kwam, volgde er al snel een stortvloed aan negatieve reacties.


Excuses

Logan Paul verwijderde de video en maakte meteen zijn excuses. Via een video op Twitter liet hij weten dat hij de video nooit had mogen plaatsen. "Ik zeg dit niet om vergeven te worden, maar om excuses te maken. De reacties in de video waren ruw en ongefilterd. Niemand van ons wist hoe we ons moesten voelen of reageren. We hadden heel veel dingen anders moeten doen." 

Late reactie YouTube

Het duurde, tot grote verontwaardig van sommigen, lang voordat YouTube met een reactie kwam. De maatregelen die het videoplatform uiteindelijk heeft getroffen, is dat de banden met de vlogger worden verbroken. Alle projecten die gepland stonden, staan voorlopig 'in de wacht'. Logan Paul zou bijvoorbeeld een rol spelen in de YouTube-comedy Foursome en er zou een sequel op zijn film The Thinning komen. 

Ook haalde het videoplatform Logan Paul uit het Google Preferred Program. Een programma dat adverteerders toegang geeft tot de top vijf procent beste YouTubers. Ten slotte krijgt Paul een officiële waarschuwing. Bij drie waarschuwing wordt zijn account opgeheven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.36046-youtube-breekt-met-vlogger-die-filmde-in-zelfmoordbos"}