Up 2 Date

Experiment: Wat als je alleen een feest binnenkomt bij 500+ Instagramvolgers?

  1. Newschevron right
  2. Experiment: Wat als je alleen een feest binnenkomt bij 500+ Instagramvolgers?

Likes, views en volgers: het lijkt allemaal steeds belangrijker te worden. Maar wat als je in de toekomst alleen nog maar beoordeeld wordt op je sociale status? Concetrate Velvet zocht uit hoe mensen reageren als ze alleen bij een feest naar binnen worden gelaten wanneer ze meer dan 500 Instagramvolgers hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoewel sommigen die aan de deur staan beschaamd reageren dat ze wel naar binnen willen, maar 'slechts' 400 volgers hebben, zijn er gelukkig ook een heleboel mensen die zich realiseren hoe raar deze eis is. "Ook al mag ik naar binnen, dan wil ik het niet eens. Ik ben hier hartstikke allergisch voor."

Black Mirror

De populaire Netflixserie Black Mirror maakte voor het derde seizoen ook een aflevering over dit onderwerp. Hoe zou de wereld eruit zou zien als alles af zou hangen van sociale media? Wat als de hele samenleving elkaar constant cijfers zou geven? De aflevering draait om Lacie die door een oude, inmiddels zeer succesvolle, vriendin wordt uitgenodigd om haar bruidsmeisje te zijn. Lacie extreem gelukkig met het aanbod van haar populaire vriendin. Er is alleen één probleem: Lacie heeft een lage sociale rating. Daardoor loopt ze tegen allerlei problemen aan. Zo wordt ze bijvoorbeeld geweigerd op een vlucht, omdat die alleen voor mensen met een hoog cijfer toegankelijk is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie