Up 2 Date

Waarom je spontaan fan wordt van deze 17-jarige Olympisch kampioene

foto: Instagram/Chloe Kim
  1. Newschevron right
  2. Waarom je spontaan fan wordt van deze 17-jarige Olympisch kampioene

De naam Chloe Kim zei je voor maandagavond misschien niets, maar sinds haar gouden medaille op de Olympische Winterspelen 2018, zal je haar naam vaker tegenkomen. De 17-jarige is niet alleen indrukwekkend goed in snowboarden, zoals ze liet zien in Pyeongchang, Zuid-Korea, maar haar leven is ook nog één om bij weg te dromen...

Cute!

De snowboardster heeft Koreaanse roots, maar is geboren en opgegroeid onder de zon van California. Al sinds haar vierde staat ze op haar board in de sneeuw en kleine Chloe is net zo schattig als je je zou inbeelden.

Hangry

Ondanks haar atletenlifestyle van vele uren trainen, houdt Chloe nog steeds van (fast) food. Tijdens de competitie maandag tweette de snowboarder dat ze hangry (chagerijnig van de honger) was, omdat ze haar broodje bij het ontbijt niet had opgegeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Instagram postte ze eerder dit jaar een foto met drie tasjes van een Amerikaanse pizzatent als antwoord op de schijnbaar veelgestelde vraag "dus hoe ziet jouw trainingsdieet eruit?".

En ze is ook niet vies van wat zoetigheid...

girl power

Ondanks haar jonge leeftijd noemen experts haar de beste vrouwelijke half-pipe boarder in de afgelopen vijftien jaar. Tijdens haar finale parcours voerde Kim twee 1080's achter elkaar uit, een truc waarbij ze boven de half-pipe 360 graden draait en weer de pipe inboardt. Geen enkele vrouwelijke collega deed het haar na.

familie

Volgens eigen zeggen dankt ze haar succes voor een deel aan haar ondersteunende ouders. Chloe leerde samen met haar vader te snowboarden, terwijl ze allebei geen idee hadden wat ze aan het doen waren. Hij leerde haar draaien vanuit zijn ervaring als ingenieur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook moeder Boran is één van haar grootste fans. Tijdens de Olympische finale postte ze een foto met zowel de Amerikaanse vlag als de Koreaanse op haar nagels geschilderd. Daarbij plaatste ze de tekst: "Klaar om Chloe dit te zien doen."

Dit jaar toonde ook oma haar support. Die was uit Seoul overgevlogen om haar kleindochter voor de eerste keer te zien strijden voor een medaille.

bekendheid

Forbes nam Chloe op haar zestiende op in de jaarlijkse 30 Under 30-lijst in de categorie Sport. De compilatie van 30 grote namen zet succesvolle jongeren in de schijnwerpers.

Ook sierde ze vorig jaar twee pagina's in het Amerikaans blad Seventeen. Daarin deelde ze haar beste verzorgingsproducten voor in de kou.

Puppy love

Chloe wordt niet alleen omringd door puppyliefde van haar eigen hond Reese, een mini Australische herder met een eigen Instagram account.

Ze kreeg het voor elkaar om op haar aankondiging van de Olympische Winterspelen afgebeeld te staan met een puppy.

En soms ontmoet ze random puppies...gokken we zo...

Smile

Tot slot en niet totaal onbelangrijk: Chloe Kim is ook nog eens niet verkeerd om naar te kijken en draagt een killer smile.

Ster advertentie
Ster advertentie