STER Advertentie
STER Advertentie

Held (15) gebruikte lichaam als schild om klasgenoten te beschermen bij Florida-schietpartij

Dinsdag 20 februari 2018 - 07:52 uur

|

Door:

Elize

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een 15-jarige jongen wordt door velen als held geprezen, nadat hij vijf kogels opving om zijn klasgenoten te beschermen. Hij is één van de vele slachtoffers die er vielen bij de schietpartij op een middelbare school in Florida die vorige week plaatsvond. In totaal kwamen er zeventien mensen om het leven.

Lees ook: Oud-leerling (19) schiet zeventien scholieren dood op school in Florida

Heldendaad

Anthony Borges schuilde samen met zijn twintig klasgenoten in een klaslokaal toen de 19-jarige schutter door school liep en op willekeurige mensen schoot. Net op het moment dat hij de deur op slot wilde zetten, werd er op hem geschoten. Maar Anthony wilde ervoor zorgen dat zijn klasgenoten niet gewond zouden raken. En dat lukte. Door zijn lichaam als schild te gebruiken, was hij de enige van zijn klasgenoten die gewond raakte. Hij ving in totaal vijf kogels op.

Dankbare klasgenoten

In nieuwsprogramma Good Morning America vertelt beste vriend en klasgenoot Carlos over de held: "Niemand wist wat we moesten doen. Daarom nam hij het initiatief. Alleen maar om op die manier zijn klasgenoten te redden."

Geld ophalen

De nog maar vijftienjarige Anthony ligt op dit moment in het ziekenhuis met nog een lange revalidatieperiode voor zich. Hij heeft al bezoek gehad van de lokale sheriff, die hem bedankte voor zijn heldendaad. Daarnaast is er een inzamelingsactie voor de jongen gestart om zijn behandelingen te bekostigen. In totaal is er ruim 350.000 dollar opgehaald.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.36483-held-15-gebruikte-lichaam-als-schild-om-klasgenoten-te-beschermen-bij-florida-schietpartij"}