Up 2 Date

#ElkLijfEenSchoonLijf is trending met Belgische curvy girls

foto: Instagram/mattivb
  1. Newschevron right
  2. #ElkLijfEenSchoonLijf is trending met Belgische curvy girls

Een schoon lijf, oftewel een mooi lichaam, betekent niet alleen een strakke buik en grote borsten. Die boodschap wilden de initiatiefnemers van #elklijfeenschoonlijf uitdragen. De Vlaamse modeblogger Matti Verbeeck en goede vriend Yannick hebben een movement gestart met de hashtag. Tot nu toe volgden zo'n 250 meiden en enkele jongens door foto's te posten van hun lichamen, inclusief cellulitis, striemen, buikjes en zichtbare ribbenkast.

"Ik heb vroeger al mijn foto's gephotoshopt. [...] die chickenwings bij mijn armen, mijn buik mijn benen, alles."

bekentenis

Oprichtster Matti lanceerde de hashtag in haar laatste vlog. Daarin deed de 19-jarige de bekentenis dat ze al enige tijd al haar foto's photoshopt, omdat ze onzeker was geworden over extra pondjes die ze was aangekomen. Maar nu wilde ze niet meer verbergen wie ze echt was.

"[Als je meedoet met de hashtag gaat] het niet om de naaktheid, of de lingerie waarin je staat, het gaat puur om de persoon die erachter zit en de persoon die open durft te zijn en durft te zeggen van 'kijk dit ben ik, dit is mijn lichaam en ik hoef mij nergens voor te schamen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Curves

Volgers deelden na het zien van de video hun foto met verhalen over schaamte voor rokjes, de liefde voor hun rondingen, maar ook over ernstige eetstoornissen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp

Heb jij zelf moeite met je eigen zelfbeeld? Ga naar 99gram.nl voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie