Up 2 Date

Palestijnse YouTuber Haifa reist de wereld rond op een missie

foto: Instagram: Haifa
  1. Newschevron right
  2. Palestijnse YouTuber Haifa reist de wereld rond op een missie

Als je even een blik werpt op haar Instagram-account word je meteen jaloers. Haifa Beseisso lijkt echt een droomleven te leiden. De 27-jarige influencer reist (betaald) de hele wereld rond en deelt haar avonturen op social media onder de naam Fly With Haifa. En dat doet ze met een reden, want ze wil, zo beschrijft ze het zelf, 'stereotypen doorbreken'. Haifa is dan ook een echte inspiratiebron, om meerdere redenen.

1. STEREOTYPE

Haifa is niet alleen maar aan het chillen bij zwembaden en rondlopen in wereldsteden. Eén van de belangrijkste dingen waar ze zich voor inzet is het doorbreken van stereotypen. In sommige landen wordt Haifa aangestaard of zelfs aangezien voor een potentiële terrorist. Ze probeert de vooroordelen te doorbreken door met mensen in gesprek te gaan, maar soms ook door een grappige, sarcastische video online te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. activist

De wereldrezigster zet zich ook in voor verschillende maatschappelijke issues. Zo is ze onlangs 'getrouwd met het leven'. Dat klinkt raar, maar ze deed dat in samenwerking met Vogue Arabia om bewustzijn te creëren over de druk die er op veel jonge vrouwen ligt om vroeg te trouwen.

"Ik vind het vervelend als mensen naar mij kijken alsof ik iets fout heb gedaan omdat ik nog niet getrouwd ben. Trouwen is een hele belangrijke zaak! Het gaat erom dat je met iemand samen bent voor de rest van je leven. Trouwen moet daarom niet gebaseerd zijn op timing, maar op de juiste persoon."

3. Palestina

Haifa heeft een Palestijnse afkomst, maar groeide op in Dubai. Ze heeft nog steeds twee passpoorten en ziet het als haar missie om dat ook tegen zoveel mogelijk mensen te zeggen. Aan Forbes vertelt ze: "Ik zorg er altijd voor dat ik zeg dat ik een Palestijnse ben. Ik moet dat woord gebruiken. Het minste wat ik kan doen is om over Palestina te blijven praten en mensen eraan te herinneren waar het op de kaart ligt."

4. REISINSPIRATIE

Als je de video's en foto's van Haifa bekijkt, wil je direct op het vliegtuig stappen. Ze weet vaak niet alleen de bestemming heel mooi vast te leggen op beeld, maar ook de locals die er wonen.

5. fashion-icoon

De outfits van Haifa zijn altijd on point, met haar betoverende glimlach en kleurrijke kleding. En dat niet alleen, ook haar make-up ziet er altijd prachtig uit.

Ster advertentie
Ster advertentie