STER Advertentie
STER Advertentie

National Geographic: "Deze tweeling laat zien dat ras niet bepaalt wie je bent''

Dinsdag 13 maart 2018 - 12:17 uur

|

Door:

Elize

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Decennialang was onze verslaggeving racistisch. Om boven ons verleden uit te stijgen, moeten we dat eerst erkennen", aldus Susan Goldberg, hoofdredacteur van het National Geographic-tijdschrift. In 2018 zal het tijdschrift aandacht besteden aan de evoluerende identiteiten van etnische, religieuze en raciale groepen. Te beginnen met het eigen racistische verleden van het blad.

"Ik ben de eerste vrouw en de eerste Joodse - twee groepen die in dit blad ook ooit werden gediscrimineerd. Het doet me pijn om de vreselijke verhalen uit het verleden van dit blad te delen. Maar toen we besloten deze april-editie aan het onderwerp ras te wijden, leek het ons nodig ons eigen verleden te onderzoeken voordat we naar anderen kijken."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racisme

In de april-editie staan voorbeelden van racistische uitingen die ooit in het blad stonden. Zo werden in een editie in 1916 Australische Aboriginals 'barbaren' en 'het minst intelligent van de mensheid' genoemd. Even erg waren de dingen die juist niét besproken werden, zoals de verhalen van donkere Zuid-Afrikanen onder het apartheidsregime in Zuid-Afrika.   

Ras

The Race Issue van National Geographic gaat ook over hoe ras ons definieert, scheidt en verenigt. Volgens het blad blijkt met de huidige kennis van de menselijke genetica dat het hele idee van ras een menselijke uitvinding is. 

Cover

De prachtige Marcia en Millie Biggs sieren de cover van National Geographic. De meisjes van elf zijn twee-eiige tweelingen uit Birmingham. Hun moeder is van Engels afkomst, hun vader heeft een Jamaicaanse achtergrond. Toen ze tien maanden oud waren begonnen hun huidskleuren van elkaar te verschillen. De meisjes zijn het toonbeeld van hoe ras iemand niet kan definiëren.

Populair op FunX.nl

  • Broertje van Ronnie Flex releast track 'No Hook'

  • TLC's Chilli (48) showt keiharde moves op nieuwe track van haar zoon

  • Kim K. deelt schattige foto van Psalm met grote zus North en broer Saint

  • #PrayforAmazonia gaat viral: "Amazonewoud staat al 3 weken in de fik!"

  • O.a. Jairzinho, Bizzey & Sevn doen eigen hits spontaan in het Engels

  • Samuel L. Jackson is 39 jaar getrouwd en deelt mooie Instagram-throwback

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.36748-national-geographic-deze-tweeling-doet-ons-nadenken-over-alles-wat-we-weten-over-ras"}