Up 2 Date

Kamervragen over megaprijzen kaartjes concert Beyoncé en Jay-Z

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kamervragen over megaprijzen kaartjes concert Beyoncé en Jay-Z

Binnen twintig minuten vlogen de felbegeerde kaarten voor het concert van Beyoncé en Jay-z de deur uit. Het waren niet alleen de diehard fans die een kaartje wisten te bemachtigen. Tickets werden ook massaal opgekocht om vervolgens met winst doorverkocht te worden. Niet veel later stonden er namelijk op doorverkoopsites als ViaGoGo, Ticketswap en SeatWave honderden kaartjes te koop voor een veel hogere prijs.

moet stoppen

Het is een veelvoorkomend probleem dat moet stoppen volgens SP-kamerlid Peter Kwint. Hij hoopt daarom vandaag vragen te stellen aan minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vorig jaar kaartte hij het probleem ook al aan met een motie tijdens de cultuurbegroting. De minister zei vorige week in een Kamerbrief dat ze dit najaar met een reactie komt. Dat is echter niet snel genoeg voor Peter Kwint.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mogelijke oplossing

Dat het doorverkopen van concertkaarten een probleem is, is duidelijk. Maar hoe zou je dit tegen kunnen gaan? Peter Kwint vindt een mogelijke oplossing dat concertkaartjes op naam moeten worden gezet of dat er een maximum percentage winst op doorverkochte tickets moet komen.

Concertorganisator Mojo zegt echter niks aan de woekerprijzen te kunnen doen. Tegen het AD zegt de organisatie dat ze in gesprek zijn met de twee artiesten in de hoop dat ze een tweede concert zouden willen geven in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie