Up 2 Date

22-jarige piloot Bethany wil inspiratie zijn voor meer vrouwelijke piloten

foto: Redsphere
  1. Newschevron right
  2. 22-jarige piloot Bethany wil inspiratie zijn voor meer vrouwelijke piloten

Van alle piloten wereldwijd is maar 5% vrouw. Eén van die vrouwen is de 22-jarige Bethany Hernandez. Fotograaf Alex Zyuzikov kwam haar per toeval tegen op Instagram toen hij op zoek was naar een helikopterpiloot. Hij vond haar verhaal speciaal en besloot daarom een kleine foto- en videoreportage van haar te maken. Hiermee hoopt hij - en Bethany natuurlijk ook - dat er meer meisjes en vrouwen geïnspireerd worden om piloot te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

droombaan

Al sinds dat ze een klein kind was, wist Bethany dat ze piloot wilde worden. Toen ze een keer de kans kreeg om in een helikopter te vliegen, wist ze: dit is wat ik wil doen. In 2012 postte Bethany nog een foto op Instagram waarin ze in een speelgoedhelikopter zit, met daarbij de tekst: 'Geef me een paar jaar om mijn dromen waar te maken'.

VAN DROOM TOT WERKELIJKHEID

Inmiddels is dat gebeurt en vliegt ze regelmatig in een helikopter boven Californië. Maar het was niet makkelijk om haar droombaan te realiseren. Ze moest hard werken om zichzelf te bewijzen in deze wereld gedomineerd door mannen.

"Het is niet het makkelijkste om te doen. Maar als je het wil dan moet je ervoor gaan en alles ervoor over hebben."

Moeite waard

Nu ze haar vlieguren heeft gemaakt is ze officieel piloot. De beste beloning voor haar harde werken is volgens Bethany het uitzicht dat ze elke keer ziet als ze aan het vliegen is. Ook vindt ze het leuk om elke keer weer nieuwe mensen te ontmoeten.

"Als ik vlieg vergeet ik alles om me heen. Dan zit ik helemaal in het moment."

Inspiratie

Bethany hoopt dat er over tien jaar meer vrouwelijke piloten zijn.

"Laat niemand je tegenhouden of vertellen dat je het niet kunt doen. Of je nu een meisje of een jongen bent."

Ster advertentie
Ster advertentie