STER Advertentie

Man die als 14-jarige ten onrechte veroordeeld werd na 27 jaar vrijgesproken

Donderdag 17 mei 2018 - 09:59 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog maar veertien jaar was John Bunn toen hij werd veroordeeld voor een moord die hij niet had gepleegd. Dinsdag lukte het hem, na maar liefst 27 jaar gevochten te hebben, om zijn naam te zuiveren. De 41-jarige werd vrijgesproken door rechter ShawnDya Simpson. Een zeer emotioneel moment voor de Amerikaan. Op beelden is te zien hoe hij zijn advocaten innig omhelst en de rechter bedankt. 

"Het heeft 27 jaar geduurd. Ik heb gevochten voor mijn leven en mijn onschuld."

Bewijs

John Bunn werd in 1991 samen met een 17-jarige vriend opgepakt op basis van een anonieme tip. Het enige bewijs was een getuige die de jongens op een foto had aangewezen als de daders. De rechtszaak duurde slechts één dag. 

DNA

Inmiddels is gebleken dat het dna dat werd gevonden helemaal niet overeenkwam met dat van de veroordeelde jongens. In 2009 werden beide verdachten al vrijgelaten, maar nu zijn hun namen ook officieel gezuiverd. 

Verdachte agent

De agent die zich destijds met het onderzoek bezighield, is nu zelf een verdachte in een onderzoek naar wanpraktijken binnen de New Yorkse Politie. Hij zou vaker onschuldige mensen voor misdaden hebben laten opdraaien.

Onrecht

Het is niet de eerste keer dat zo'n soort verhaal naar buiten komt. Ook Lawrence McKinney zat 31 jaar ten onrechte vast. Toen de man eindelijk werd vrijgelaten, kreeg hij een schamele 75 dollar mee. Na een jarenlange strijd is het de man gelukt om een miljoen dollar ter compensatie te krijgen. 

Lees ook: Man die 31 jaar onterecht vastzat krijgt na jaren strijden een miljoen compensatie

 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.37537-man-die-als-14-jarige-ten-onrechte-veroordeeld-werd-na-27-jaar-vrijgesproken"}