Up 2 Date

Thaise jongens moeten mogelijk nog maanden in grot blijven

  1. Newschevron right
  2. Thaise jongens moeten mogelijk nog maanden in grot blijven

De twaalf jeugdvoetballers en hun trainer die al tien dagen in een grot vastzitten, moeten daar mogelijk nog maanden blijven. Dat zei de gouverneur van de Thaise provincie Chiang Rai, waar het team in de grot vastzit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vast

De dertien personen verdwenen op 23 juni toen ze een dagje een toeristische grot bezochten. Ze werden daar verrast door noodweer en zochten een plek dieper in de grot waar het droog was. Vervolgens steeg het waterpeil in de grot en is het team dieper de grotten in gegaan. Daar kwamen zij uiteindelijk vast te zitten.

Gered

Het voetbalteam werd na een spectaculaire reddingsactie levend teruggevonden in de Thaise grotten van Tham Luang Nang Non. Dat betekent echter niet dat ze meteen uit de grot konden worden gered. De jongens en hun begeleider moeten zich namelijk opmaken voor een zware tocht. Met speciale duikmaskers op moeten zij door het water zwemmen. Daar moeten ze eerst voor getraind worden, aangezien ze niet kunnen zwemmen.

GEzondheid

Inmiddels is duidelijk geworden dat de dertien personen allemaal in een goede gezondheid verkeren. Via duikers zijn er medicijnen en voedsel naar groep gebracht. Ze krijgen voornamelijk energierijke gels om aan te sterken en medicijnen om infecties te voorkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie