STER Advertentie
STER Advertentie

Alle voetballers en trainer gered uit Thaise grot

Alle voetballers en trainer gered uit Thaise grot
AFP

Dinsdag 10 juli 2018 - 14:43 uur

De twaalf voetballers en hun coach die al sinds 23 juni vastzaten in een Thaise grot zijn allemaal gered. Duikers wisten ze in drie dagen allemaal te bevrijden uit het grottencomplex dat deels onder water was gelopen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vandaag uit de grot

De laatste vier voetballers en hun trainer werden vandaag uit de grot geholpen, nadat ze vorige week maandag werden gevonden. Ze worden al een aantal dagen geholpen in de grot door een aantal duikers en een arts. Zij worden waarschijnlijk later vandaag uit de grot gehaald.

Lees ook: Brieven van voetballertjes uit Thaise grot: "Geef ons niet te veel huiswerk"

Quarantaine

De voetballers en hun trainer zijn naar een ziekenhuis overgebracht, omdat ze mogelijk infecties hebben opgelopen. De eerste paar geredde jongens bleken een lage temperatuur te hebben en twee zouden een longontsteking hebben opgelopen. Zij zitten in quarantaine in het ziekenhuis.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38160-alle-voetballers-en-trainer-gered-uit-thaise-grot"}