STER Advertentie
STER Advertentie

Reddingsactie van Thaise jongens uit grot wordt verfilmd

Reddingsactie van Thaise jongens uit grot wordt verfilmd
YouTube: NBC News

Donderdag 12 juli 2018 - 11:29 uur

Er werd al over gespeculeerd en nu is het echt bevestigd: de reddingsactie van de Thaise jongens die vastzaten in de grot in Chiang Rai, wordt verfilmd. De filmstudio Pure Flix Entertainment gaat het verhaal verfilmen. De directeur, Michael Scott, heeft de reddingsactie van dichtbij bekeken. Zo laat hij aan The Hollywood Reporter weten.

"De moed en de heldendaad die ik met mijn eigen ogen heb kunnen zien, waren ongelofelijk inspirerend. Dus ja, dit wordt een film."

De twaalf voetbalmaatjes en hun trainer werden vanaf 23 juni vermist. Na een grote zoekactie werden ze op 2 juli gevonden in de ondergelopen grot Tham Luang Nang Non. Twee dagen geleden zijn ze allemaal gered. 

Het team zocht schutting tegen de hevige regenval, maar realiseerde zich toen niet dat de grot al vrij snel onder zou lopen. Tijdens de reddingsactie, waar een heel team van duikers en andere reddingswerkers aan mee werkten, is helaas een duiker om het leven gekomen. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

kritiek op verfilming

Er is kritiek op de verfilming. Niet zozeer dat het gaat gebeuren, maar meer de manier waarop. Mensen zijn bang dat het verhaal verkeerd in beeld gebracht wordt door witte Amerikaanse acteurs in plaats van Thaise acteurs. Maar regisseur Jon M. Chu, die ook de film Crazy Rich Asians heeft geregisseerd, laat via Twitter duidelijk weten dat ze hier heel respectvol en goed mee om zullen gaan. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik waak ervoor dat Hollywood het verhaal van de Thaise reddingsactie niet #whitewashed! Geen denken aan, anders gaan we het ze moeilijk maken. Er is een prachtig verhaal over mensen die andere mensen redden. Dus iedereen die hierover meedenkt, moet het goed en respectvol benaderen."

Museum

Naast een verfilming, wordt de grot ook omgetoverd tot een museum. De reddingsactie wordt het belangrijkste onderdeel. Wanneer de film en het museum af zijn, is nog onbekend. 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38196-reddingsactie-van-thaise-jongens-uit-grot-wordt-verfilmd"}