Up 2 Date

Frankrijk is wereldkampioen

1. Newschevron right
  2. Frankrijk is wereldkampioen

Frankrijk heeft het WK van 2018 gewonnen. Les Blues wonnen de finale van Kroatië met 4-2. De Kroaten bleven doorvechten en gaven niet op, maar waren niet sterk genoeg om het Franse team te verslaan. Het is voor Frankrijk de tweede wereldtitel.

Doelpunten

De score werd geopend met een eigen goal van Mandzukić. Griezman scoorde het tweede doelpunt. De Kroaten kwamen nog terug met een goal van Perisić. Na de rust was het Paul Pogba die de stand op 3-1 zette. Uiteindelijk was het Mbappé die de wedstrijd definitief besliste. Hij scoorde de 4-1 en is daarmee de tweede tiener ooit die scoort in een WK-finale. Ten slotte maakte Mandzukić nog de 4-2, na een blunder van de Franse doelman.

Beste WK

Kroatië heeft dan niet de wereldtitel weten te pakken, het team speelde wel het beste WK ooit. Nooit eerder wist het land de WK-finale te bereiken.

Pussy Riot

In de 52ste minuut werd de wedstrijd verstoord door vier mensen die in politiepakken het veld op kwamen gelopen. De beveiliging wist hen snel weer van het veld af te voeren. Inmiddels heeft de Russische feministische punkband Pussy Riot verklaart achter de actie te zitten. In een verklaring staat dat ze hiermee aandacht willen vragen voor alle politieke gevangenen in Rusland.