STER Advertentie
STER Advertentie

Franse ambassadeur boos op Trevor Noah vanwege s/o naar Afrikaanse spelers

Franse ambassadeur boos op Trevor Noah vanwege s/o naar Afrikaanse spelers
The Daily Show

Donderdag 19 juli 2018 - 15:05 uur

|

Door:

Kavita

De Franse ambassadeur is boos op Trevor Noah. De Zuid-Afrikaanse host van het Amerikaanse programma The Daily Show deed een shout out naar de Afrikaanse spelers die uitkwamen voor Frankrijk en het WK Voetbal 2018 wonnen. De presentator is van mening dat het eigenlijk een Afrikaans team was dat de wereldtitel heeft gepakt. En dat viel dus verkeerd bij de Franse ambassadeur. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afrikaans én Frans

Trevor Noah ontving een brief waarin de ambassadeur benadrukt dat alle spelers toch echt de Franse nationaliteit hebben. Maar daar heeft de presentator heel wat kanttekeningen bij, want dat sluit toch niet per se uit dat een groot deel van het Franse voetbalelftal Afrikaanse roots heeft? Het één sluit het ander toch niet uit? 

En dan nog iets: "Als je kijkt naar hoe politici praten over migranten, vooral in Frankrijk, wanneer ze werkloos zijn of eventueel een misdaad begaan, zijn de Afrikaanse immigranten. Maar wanneer hun kinderen het presteren om een WK-titel te winnen, dan moeten we ze alleen Frans noemen en niks anders. We hebben het onlangs nog gezien met die Afrikaanse man die een gebouw beklom om een baby te redden van de dood. Toen kreeg hij ineens de Franse nationaliteit. Maar toen hij nog aan de grond stond, was hij nog Afrikaans...?"

Lees ook: Malinese 'spiderman' die jongetje redde, krijgt verblijfsstatus én baan

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Boef kocht deze villa voor ruim 1,43 miljoen euro

  • Filipijnse Duncan Laurence overspoeld met felicitaties

  • Vincent Kompany verrast voetbalwereld met twee open brieven

  • Dochter (11) Jennifer Lopez laat zangkunsten horen en het is prachtig

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.38278-franse-ambassadeur-boos-op-trevor-noah-vanwege-s-o-naar-afrikaanse-spelers"}