Up 2 Date

Betaald krijgen om te leren gamen? In Amerika kan het!

  1. Newschevron right
  2. Betaald krijgen om te leren gamen? In Amerika kan het!

Ben jij een doorgewinterde gamer die ook in de zomer het console niet loslaat? Dan is de wereld voor jou vandaag misschien wel een stukje mooier geworden. Op Lebanon Valley College in Penssylvania kun je namelijk een studiebeurs krijgen om e-gamer te worden.

Andere universiteiten

Op deze school wordt altijd al veel gefocust op sport, maar nu dus ook op e-sport! Het is trouwens niet de eerste school waar deze teams gestimuleerd en financieel gesteund worden. In de Verenigde Staten bieden al 58 universiteiten beurzen aan voor e-sporters.

Betaald krijgen om te gamen

De 18-jarige Cade is de eerste die de beurs kreeg. Naast de gewone studiebeurs krijgt hij nog een extra beurs van 10.000 dollar, verspreid over 4 jaar. Hoewel hij pas in september begint met zijn studie, traint hij nu alvast mee: ''Teams kunnen honderdduizenden dollars verdienen door spelletjes te winnen. En het wordt alleen maar groter.''

''Als ik mijn toekomst mocht voorspellen, wil ik wakker worden en denken: ik moet 8 uur gamen vandaag. Dat is mijn droom. En ik kan het mijn grootouders in het gezicht wrijven: ik speel games en krijg ervoor betaald.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groeiende populariteit

Gezien de populariteit van gamen, kan het maar zo zijn dat het over een aantal jaar ook aan de Nederlandse officiƫle studieprogramma's toegevoegd wordt... Maar helaas is er een grote kans dat je nog steeds te maken hebt met het leenstelsel: een echte studiebeurs zit er dus niet in.

Ster advertentie
Ster advertentie