Up 2 Date

Hiphopmagnaat Suge Knight bekent doodslag en riskeert 28 jaar cel

foto: Instagram/officialsugeknight
  1. Newschevron right
  2. Hiphopmagnaat Suge Knight bekent doodslag en riskeert 28 jaar cel

Suge Knight verzet zich niet langer tegen de beschuldiging van doodslag. Hierdoor riskeert de hiphop-producer een celstraf van 28 jaar. Suge reed na een ruzie in 2015 met zijn pick-up in op twee mannen. Eén van hen kwam daarbij om het leven. De ander raakte zwaargewond. Sindsdien vecht de hiphopmagnaat tegen de aanklacht. Nu zegt hij tegen de rechter dat hij het hierbij laat zitten. Dat staat gelijk aan een bekentenis.

Death Row

Suge richtte in 1991 samen met Dr. Dre Death Row Records op, één van de meest bekende hiphoplabels, waar onder andere Tupac, Snoop Dogg en Warren G hun albums hebben uitgebracht.

Schuldig

Suge sluit hiermee een deal met de openbaar aanklager in Los Angeles. Zijn proces begint over een paar dagen. Als hij geen bekentenis had afgelegd voor doodslag, zou de aanklacht tijdens de rechtszaak kunnen veranderen naar moord of poging tot moord. In dat geval had hij levenslang gevangenisstraf kunnen krijgen.

Compton

De ruzie tussen Suge en de andere mannen vond plaats op de set van een trailer van Straight Outta Compton. De producer was op het moment van het incident op borgtocht vrij. Hij had vastgezeten voor een overval.

It wasn't me

Suge ontkende via zijn advocaat in eerste instantie dat hij met opzet over de mannen reed. Hij zou hebben gedacht dat hij werd overvallen en wilde wegkomen. Maar het conflict werd vastgelegd door bewakingscamera's van de drive-in-restaurant, waar het gebeurde. Suge's verloofde verkocht de beelden voor 55.000 dollar aan entertainmentwebsite TMZ.

Tupac vs biggie

Suge wordt in sommige theorieën verdacht ervan betrokken te zijn geweest bij de dood op Biggie Smalls. Volgens sommigen zou het een vergeldingsactie zijn geweest, nadat goede vriend Tupac enkele maanden daarvoor gewelddadig was neergeschoten in de auto van Suge. De producer raakte daarbij zelf lichtgewond.

Ster advertentie
Ster advertentie