STER Advertentie
STER Advertentie

Soa's, sluiers en sexy lingerie: Aagje werkt in Dubai

Zondag 7 oktober 2018 - 17:06 uur

|

Door:

Burç

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 45-jarige Aagje Bais ruilde haar baan als gynaecoloog in Den Haag een paar jaar geleden in voor een carrière tussen de wolkenkrabbers, sportauto's en luxe villa's in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze vertelt RTL Nieuws hoe ze als eerste Nederlandse specialist in een gloednieuw ziekenhuis in Dubai terechtkwam waar marmeren vloeren, luxe bedden en splinternieuwe apparatuur meer dan normaal zijn.

Gesluierde vrouwen in sexy lingerie

Aagje heeft het erg naar haar zin als gynaecoloog en zegt dat er wel degelijk verschillen zijn tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten. De directe benadering zoals we die in Nederland kennen, werkt volgens haar niet in Dubai. Je zal bepaalde onderwerpen zoals seks anders moeten benaderen, omdat het daar nog taboe is. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat de Nederlandse gynaecoloog vaak seksuele voorlichting moet geven. Tussen de soa's en menstruatieproblemen krijgt ze ook vaak te maken met dingen waar ze in Nederland minder mee te maken had zoals polygamie en gesluierde vrouwen met daaronder de meest sexy lingeriesetjes en dure pumps. Aagje kijkt nergens meer van op. "Zit ik daar met m’n doktersjas en daaronder een Hema-bh."

Vrouwen zijn de baas

Vaak wordt geschreven dat de vrouwen die in de Verenigde Arabische Emiraten rondlopen in zwarte gewaden onderdrukt worden, maar volgens Aagje zijn vrouwen juist de baas in haar dokterskamer. "Mensen denken dat vrouwen in abaya’s worden onderdrukt, maar ik kan je vertellen: aan mijn bureau hebben vrouwen het hoogste woord."

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meubilair gaat mee

Ondanks de overmatige luxe in het ziekenhuis waar Aagje werkt, zijn er volgens de gynaecoloog nog prinsen en prinsessen die hun extreem luxe leventje meenemen als ze in het ziekenhuis moeten liggen. Niet alleen hun kamermeisjes en secretaresses, maar zelfs hun meubilair gaat mee naar het ziekenhuis. Ze zijn het volgens Aagje gewend en weten niet beter. Zo was er zelfs een prinses die haar assistent moest vragen hoe het met haar eigen menstruatie ging.

Villa met vijf badkamers

Zelf heeft Aagje het overigens ook niet slecht. Ze woont in een villa met vijf badkamers en houdt van haar werk, cultuur en dus ook de luxe. Aagje en haar man hebben nu een zoontje waar de nanny vaak op past. Dat is ook niet gek, want ze werkt 48 uur per week en heeft niet veel vakantiedagen.

Gezondheid is niet te koop

Ondanks de lange werkweken twijfelt Aagje of ze ooit terug zou willen naar Nederland: "Ik heb het heel erg naar mijn zin en word gewaardeerd om wat ik doe. De patiënten zijn rijk, maar ook lief en bescheiden. [...] Ze weten heel goed dat alles te koop is, behalve hun gezondheid."

Meer lezen? Check het hele artikel van RTL Nieuws.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • WhatsApp krijgt advertenties

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39222-soa-s-sluiers-en-sexy-lingerie-aagje-werkt-in-dubai"}