STER Advertentie
STER Advertentie

Durf jij in de hoogste reuzenraden ter wereld?

Dinsdag 9 oktober 2018 - 11:56 uur

|

Door:

Charissa

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als het aan steden als Dubai ligt, kun je straks tot 190 meter hoogte over het water heen kijken. De Arabische hoofdstad is een van de plekken die op dit moment het hoogste reuzenrad ter wereld probeert te bouwen.

Nieuw record

De Britse Londen Eye is met zijn 135 meter al lang 's werelds hoogste niet meer. In 2014 verstootte de High Roller in Las Vegas het van de eerste plek. Het Amerikaanse reuzenrad heeft een hoogte van een ijzingwekkende 170 meter, maar Dubai wil bewijzen dat het hoger kan. De attractie opent naar verwachting in 2019 zijn deuren. Het is de vraag of er tegen die tijd niet een andere concurrent is bijgekomen.

world wheel company

Bron: World Wheel Company/Whey Aye

Indrukwekkend

De Londen Eye heeft ook concurrentie binnen eigenlijk land. Het stadje Newcastle wil een reuzenrad van maar liefst 140 meter hoog laten bouwen. Daarnaast moet de nieuwe toeristische attractie, de Whey Aye, een indrukwekkend geheel worden samen met tennisbanen, trampolines en een klimmuur.

 

Durf jij in deze hoogste reuzenraden ter wereld?

Populair op FunX.nl

  • Oprah's interview met 'When They See Us'-mannen zorgt voor tranen

  • Bizarre attractie die viraal gaat blijkt nep

  • Rihanna kiest voor model met littekens voor Fenty-campagne

  • Lil Kleine post foto zoontje en maakt naam bekend

  • Racistische aanklager uit 'When They See Us' stapt op door Netflix-serie

  • Vader wordt influencer 'om dochter te bewijzen hoe makkelijk het is'

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39243-durf-jij-in-de-hoogste-reuzenraden-ter-wereld"}