STER Advertentie
STER Advertentie

Ruim 2000 doden en 5000 vermisten op Sulawesi: zo kun jij helpen

Ruim 2000 doden en 5000 vermisten op Sulawesi: zo kun jij helpen
AFP

Dinsdag 9 oktober 2018 - 17:37 uur

Het officiële dodental van de aardbeving en tsunami op Sulawesi blijft maar oplopen. Momenteel staat het dodental op 2010. Daarnaast zijn er nog steeds ruim vijfduizend mensen vermist. Komende donderdag wordt de grootschalige zoektocht naar vermisten stopgezet. De laatste dagen zullen de reddingswerkers nog alles op alles zetten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp nodig

Zo'n 200.000 mensen op Sulawesi hebben momenteel behoefte aan noodhulp. Lokale hulpverleners zorgen op het Indonesische eiland voor onderdak aan degenen die dit nodig hebben en delen drinkwater, voedsel en andere hulpgoederen uit. 

'Nederland helpt Sulawesi’

Op woensdag 10 oktober vindt er een Nationale Actiedag plaats om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers op Sulawesi. Verschillende radiozenders en televisieprogramma’s besteden de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland trof. Om 12.00 uur is de aftrap van de Actiedag in Beeld en Geluid in Hilversum. Ook FunX is aanwezig. FunX-reporter Vanessa en FunX-dj Giorgio zitten in het belpanel en zullen liveverslag doen. 

Waar je geld naartoe gaat

Het opgehaalde geld gaat naar Giro555, onder deze naam slaan 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen bij uitzonderlijke rampen. Lokale hulpverleners van de organisaties achter Giro555 zijn in het getroffen gebied en bieden hulp. 

Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, ICCO & Kerk in Actie, CARE Nederland, Plan International Nederland, Save the Children, UNICEF Nederland en World Vision.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39254-dodental-sulawesi-boven-de-2000-en-ruim-5000-vermisten-dit-is-hoe-jij-kunt-helpen"}