STER Advertentie
STER Advertentie

PlayStation 5? Sony bevestigt opvolger van PlayStation 4

PlayStation 5? Sony bevestigt opvolger van PlayStation 4

Dinsdag 9 oktober 2018 - 18:32 uur

Het is officieel! De PlayStation 4 krijgt een opvolger en daar wordt zelfs al aan gewerkt. We weten nog niet of de nieuwe console PlayStation 5 gaat heten, maar Sony's Chief Executive Officer Kenichiro Yoshida vertelde de Financial Times dat het "nodig om hardware van een volgende generatie te hebben." Volgens de eerste geruchten zou het mogelijk moeten zijn om games van de oudere generatie ook op de nieuwe console spelen.

Releasedatum?

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de PlayStation 4 uitkwam. Dat klinkt als lang geleden, maar met de Slim en de Pro-varianten zijn er in de tussentijd al wat tweaks van de console uitgekomen. Het is nog onbekend wanneer de nieuwe console uitkomt, maar verwacht 'm niet al te snel. Er liggen nog een paar hele grote games te wachten op de PlayStation 4 en die moeten natuurlijk eerst verkocht worden.

jeshoots com 250229 unsplash

Xbox en Nintendo

Microsoft Xbox is al jaren samen met Nintendo de grote concurrent van Sony's Playstation. Zij hebben onlangs nog Project xCloud aangekondigd. Daarmee kan je op ieder aparaat met internettoegang gamen. Volgens geruchten verschijnt de nieuwe Xbox als streaming box én als een gamingconsole. Ook Nintendo gaat nieuwe dingen doen. Zij brengen volgend jaar een upgrade uit voor de Switch.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39258-playstation-5-sony-bevestigt-opvolger-van-playstation-4"}