Up 2 Date

Dagje spijbelen is zo slecht nog niet, wat is de beste smoes?

  1. Newschevron right
  2. Dagje spijbelen is zo slecht nog niet, wat is de beste smoes?

Een dagje werk skippen om thuis bij te tanken? De meeste Nederlanders vinden dit niet kunnen. De groep werknemers die bereid is zich (onterecht) ziek te melden, is een stuk kleiner dan in de rest van Europa, namelijk slechts 15 procent. Dit blijkt uit onderzoek van salarisverwerker ADP.

Spijbelen is soms nodig

Fijn dat Nederlanders zich zo braaf gedragen tegenover hun werkgever. Dit toont aan dat we het over het algemeen naar ons zin hebben op het werk en ons verbonden voelen met onze collega's en het werk dat we doen. Maar af en toe een dagje spijbelen is helemaal zo slecht nog niet. Soms is het nodig om even je privézaken op orde te stellen en dingen op een rijtje te zetten. Zo voorkom je dat problemen erger worden en stress oploopt. In het ergste geval kan dit resulteren in een burn-out. Een dagje missen is in dat geval beter dan er voor langere tijd uit liggen.

Als iemand echter veel spijbelt, is dit geen goed teken. Dit komt dan meestal door een slechte balans tussen werk en privé of een gebrek aan energie en plezier in je werk. Hierdoor heb je minder motivatie en eerder de behoefte om een extra dagje vrij te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gouden tip

Wanneer je even een baaldagje nodig hebt, is het natuurlijk het beste om hier eerlijk over te zijn. Sommigen vinden dit spannend en gebruiken liever een smoesje. Fernando vroeg vanmorgen in Start wat de beste smoes is om een dagje thuis te kunnen blijven. Défano Holwijn kwam met een gouden tip die je volgens hem altijd kunt gebruiken: diarree. "Je klinkt cool, je bent cool, maar van onderen niet."

Ster advertentie
Ster advertentie