Up 2 Date

Vreemde berichten die PlayStation 4 doen crashen, kunnen niet meer doorgestuurd worden

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vreemde berichten die PlayStation 4 doen crashen, kunnen niet meer doorgestuurd worden

Goed nieuws! Het probleem van de crashende PlayStations door een vreemde DM, is binnenkort verleden tijd. Sony heeft inmiddels een oplossing gevonden om de crashende berichten tegen te houden. Blijkbaar wordt er ook hard gewerkt aan een definitieve fix.

Vreemd teken

Dit weekend werden PlayStation 4-bezitters gewaarschuwd voor een crash door een bericht met een vreemd teken. Op Reddit verschenen screenshots van een PSN-bericht met daarin een woord, een hartjes emoji en een onbekend karakter dat je console kon laten crashen. Eerst liep je PlayStation 4 daarvan vast en daarna bleef de console zichzelf opnieuw opstarten. Het doorsturen van die berichten blokkeren ze nu blijkbaar, volgens een medewerker van Sony PlayStation uit het Verenigd Koninkrijk.

Crashende PS4? Zo los je het op!

Mocht jouw PlayStation 4 op dit moment nog vastlopen en oneindig vaak opstarten, dan kan je een simpel stappenplan volgen om het probleem op te lossen.

1. Verwijder het bericht met de mobiele PlayStation App.

2. Herstart je PS4 in de Veilige Modus. Dat doe je zo: Als de PS4 uit staat, houd je de powerknop ingedrukt en laat het pas los na de tweede piep. De eerste piep hoor je direct als je op de knop drukt, de tweede volgt na zeven seconden.

3. Selecteer 'Database reconstrueren' en het probleem lost zichzelf op.

Ster advertentie
Ster advertentie