Up 2 Date

Danny in de explosieve buitenwijken van Athene tussen Russen, Roma en vluchtelingen

  1. Newschevron right
  2. Danny in de explosieve buitenwijken van Athene tussen Russen, Roma en vluchtelingen

Na de buitenwijken van Marseille, Dublin en vele andere steden toont Danny Ghosen in de laatste aflevering van Danny in de Buitenwijken hoe moeilijk het leven kan zijn in Athene. Behalve de sporen van de financiële crisis en de vluchtelingencrisis zijn er in de buitenwijk Menidi twee extra factoren die de boel explosief maken: de Roma en de Russische maffia met hun drugs- en wapenhandel. Tel daar de armoede van de vluchtelingen in het oude centrum bij op en er ontstaat een stad waar iedereen zijn eigen regels maakt, omdat het Griekse systeem ze in de steek laat.

Honger? Verkoop je lichaam

De vluchtelingen in Athene hebben het extreem zwaar, niet alleen omdat ze hun land vaak halsoverkop hebben verlaten, maar omdat ze moeite hebben met rondkomen. De overheidssteun schiet tekort, dus de mannen en vrouwen uit onder andere Syrië, Afghanistan en Pakistan verkopen drugs en zelfs hun lichaam om te kunnen overleven. Danny Ghosen moet zijn uiterste best doen om ze op te sporen en te interviewen, want niemand lijkt hierover te willen praten.

Drugs- en wapenhandel

Danny krijgt de Roma en Russen ook voor de camera, mede dankzij een rapper die heel wat deuren lijkt te openen. Hij hoort hoe de drugshandel in zijn werk gaat en waarom iedereen wapens heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een vader die zijn zoontje van twee jaar oud bier laat drinken of dat jochie van tien met tatoeages.

Ster advertentie
Ster advertentie