Up 2 Date

Tim Hofman haalt 70.000 handtekeningen voor beter kinderpardon in een nacht

foto: Instagram: Tim Hofman
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman haalt 70.000 handtekeningen voor beter kinderpardon in een nacht

Tim Hofman heeft in een nacht ruim 70.000 handtekeningen opgehaald voor een beter kinderpardon. Gisteren ging zijn #Boos-documentaire Terug Naar Je Eige Land online, waarin hij vijf kinderen volgt die Nederland uitgezet dreigen te worden of al zijn uitgezet.

naar de tweede kamer

Gisteren vertelde de presentator/journalist bij Morad & Shay dat hij in ieder geval minimaal 40.000 handtekeningen nodig had. “Als dat lukt, dan mag ik preken voor de Tweede Kamer. Dat werkt goed, want het slingert het debat aan en dat zorgt weer voor moties en wetsvoorstellen.” Hij wil de boel onder druk zetten, zodat er in ieder geval een goed kinderpardon komt die alle 400 uitgeprocedeerde kinderen kunnen krijgen.

krom

Je zou denken dat deze kinderen door het kinderpardon in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Maar daar zit een addertje onder het gras. "In principe zou je hier mogen moeten blijven als je hier vijf jaar of langer woont als kind of hier geboren bent. Maar er zijn zoveel voorwaarden, waardoor dat bijna nooit gebeurt. Je hebt het meewerkcriterium en daarmee zeg je dus eigenlijk: ja, ik wil het land uit. Alleen als je dat doet, maak je kans om hier te blijven. Doe je dat niet, dan moet je sowieso al weg en dat zijn natuurlijk hele kromme redeneringen. Daarom werkt dit niet en wij willen dat ook anders.”

De documentaire nog niet gezien? Check het hier hieronder. En vergeet niet de petitie te tekenen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie