STER Advertentie
STER Advertentie

Dertien doden bij aanslag tijdens studentenavond in Californische bar

Dertien doden bij aanslag tijdens studentenavond in Californische bar
EPA

Donderdag 8 november 2018 - 13:24 uur

Bij een aanslag in de Amerikaanse plaats Thousand Oaks in Californië zijn woensdagavond (lokale tijd) dertien doden gevallen. Een man opende het vuur in de Borderline Bar and Grill. Het was er vanwege een studentenavond erg druk.

Bloedbad

Getuigen melden aan de Amerikaanse media dat er rond half twaalf 's nachts een man de bar binnen kwam gelopen. Hij gebruikte rookbommen en richtte daarna met een handwapen een bloedbad aan. Daarbij kwamen er minstens twaalf mensen om het leven, waaronder een politieagent die net de bar binnenkwam. Ook de schutter zelf is overleden.

"Hij schoot eerst de beveiliger neer, dat was gewoon een jongeman. Daarna schoot hij de kassière neer. Gewoon een jong meisje," vertelt een aangeslagen man die tijdens de schietpartij aanwezig was in de bar aan ABC News.  

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chaos

Volgens getuigen was het binnen een complete chaos. Veel van hen geven aan dat ze in eerste instantie dachten dat het een grap was. De dader schoot roekeloos in het rond en aanwezigen probeerden zich te verstoppen in het toilet of weg te vluchten via ramen. 

"Ze begonnen met stoelen te gooien om de ramen te breken, zodat we weg konden komen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39643-twaalf-doden-en-twaalf-gewonden-bij-schietpartij-bar-in-californie"}