STER Advertentie
STER Advertentie

Ambulancepersoneel krijgt kogelwerende vesten

Ambulancepersoneel krijgt kogelwerende vesten
ANP XTRA

Donderdag 8 november 2018 - 15:12 uur

In Zuid-Limburg krijgt ambulancepersoneel nog dit jaar kogel- en steekwerende vesten, meldt 1Limburg. Het gaat in totaal om 150 stuks. De ambulancedienst van Zuid-Limburg is hiermee de eerste in Nederland die de vesten gaat dragen, maar er komen er meer.

Terrorisme

De kogel- en steekwerende vesten worden op maat gemaakt. Het personeel kan tot 16 november vesten passen. Daarna gaat een bedrijf aan de slag om de vesten te maken. Hulpverleners zijn door de vesten beter beschermd in onveilige situaties. Het initiatief is in het leven geroepen doordat zij met steeds meer geweld te maken krijgen. Ook bij een eventuele terroristische aanslag moeten de vesten hen beter beschermen. 

extreem geweld

"Op termijn worden ook de andere ambulanceregio's uitgerust met de vesten", zegt Nadiene Toby van Ambulancezorg Nederland tegen het AD. "De vesten worden ingezet bij situaties van extreem geweld. Denk aan terroristische aanslagen als de aanslagen in Brussel en Parijs." 

Het ambulancepersoneel is overigens niet verplicht om de vesten altijd te dragen. 

 

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.39645-ambulancepersoneel-krijgt-kogelwerende-vesten"}