Up 2 Date

SBMG breidt zonnepanelenproject uit naar meer dorpen in Suriname

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. SBMG breidt zonnepanelenproject uit naar meer dorpen in Suriname

Dat de mannen van SBMG hitmakers zijn, is niets nieuws onder de zon. Naast dat ze tijd in de studio doorbrengen, willen ze ook het goede doen in hun vaderland. Het duo gaf op 1 december een optreden in Suriname, en maakte bekend dat ze een deel van de opbrengst opnieuw gaan gebruiken voor hun zonnepanelenproject.

zonnepanelenproject

Begin dit jaar kondigden de mannen hun ambitieuze zonnepanelenproject aan. Na support van de Surinaamse regering en president gingen de heren aan de slag in het dorp Masiakiiki. Het doet de artiesten pijn dat kinderen in veel dorpen na zonsondergang geen boek meer kunnen lezen, of huiswerk kunnen maken. Het duo wilt op deze manier het succes delen met hun vaderland.

UITBREIDING

Henkie T en Chivv besloten terug te keren naar Suriname zodat ze hun project kunnen vervolgen. Het doel dat ze voor ogen hebben is om meer zonnepanelen te plaatsen, en zich bezig te houden met andere sociale activiteiten. Voorheen hadden de heren al het plan om 67 dorpen in Suriname te voorzien van elektriciteit. Nu is het de bedoeling om ook in andere dorpen in Sipaliwini zonnepanelen te plaatsen. De mannen hebben gekozen voor dit district omdat hun roots daar liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie