Up 2 Date

Luxemburg gaat openbaar vervoer helemaal gratis maken

foto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Luxemburg gaat openbaar vervoer helemaal gratis maken

Gratis kunnen reizen met de trein, tram of bus. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar voor de inwoners van Luxemburg wordt dit realiteit. Minister-president Xavier Bettel wil op deze manier de files oplossen en het milieu verbeteren. Als de plannen van de minister doorgaan, wordt Luxemburg het eerste land ter wereld met gratis openbaar vervoer.

FILES

Automobilisten in Luxemburg-Stad brachten in 2016 gemiddeld 33 uur door in de file. Dit maakt Luxemburg een van de landen met de meeste filevormingen ter wereld. Hoewel er 110.000 mensen in de hoofdstad wonen, komen er dagelijks zeker 400.000 mensen vanuit Frankrijk, Belgiƫ en Duitsland de grens over om te werken.

OPENBAAR VERVOER

In Luxemburg is het openbaar vervoer al erg betaalbaar. Je betaalt namelijk maar twee euro voor een reis van maximaal twee uur. En in het kleine land betekent dat dus dat je bijna overal kan komen. Ook werd er eerder dit jaar al besloten dat jongeren onder de 20 jaar niet meer hoefden te betalen voor het ov. Aankomende zomer wilt de minister de gratis ov-plannen in werking stellen.

Ster advertentie
Ster advertentie