STER Advertentie
STER Advertentie

Denemarken scheldt schulden van half miljoen burgers kwijt

Denemarken scheldt schulden van half miljoen burgers kwijt
Unsplash

Zondag 16 december 2018 - 10:35 uur

|

Door:

Burç

Bijna een half miljoen Deense burgers beginnen het nieuwe jaar extra lekker dankzij een lagere schuld, meldt de Deense krant Politiken. De Deense regering heeft tijdens de kerstdagen namelijk een groot aantal schulden geheel of deels kwijtgescholden.

 

Mensen met laag inkomen geholpen

In Nederland hebben we de afgelopen jaren vooral gelezen dat de staat schulden van banken kwijtscheld, maar in Denemarken helpen ze de burger juist een handje. Volgens de Politiken werden vooral schulden kwijtgescholden van mensen met een laag inkomen, zoals werklozen en gepensioneerden.

Besparend

De actie is overigens niet alleen mooi, maar ook uit eigen belang. Het kwijtschelden van boetes van 485.000 mensen kost de regering van Denemarken zo'n 777 miljoen euro, maar uiteindelijk werkt het besparend omdat het innen van die belastingen meer zou kosten. De kwijtgescholden bedragen zijn onbetaalde parkeerboetes, kijk- en luistergeld of andere belastingen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.40100-denemarken-scheldt-schulden-van-half-miljoen-burgers-kwijt"}