STER Advertentie
STER Advertentie

Dakloze man geeft 100 dollar weg aan vreemden namens geheime kerstman

Vrijdag 21 december 2018 - 14:32 uur

|

Door:

Yemima

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Elk jaar rond de kerstdagen trekt er een anonieme zakenman door de Verenigde Staten om 100 dollar weg te geven aan vreemden. Dit jaar besloot hij de hulp in te roepen van een dakloze man in Phoenix, Arizona. Hij kreeg de taak om het geld weg te geven aan mensen waarvan hij geloofde dat ze vriendelijkheid of vrijgevigheid uitstraalden. En dat resulteerde in veel emotionele momenten.

"Weet je, vriendelijkheid is de brug tussen alle mensen. Als je je ooit rot voelt en je wilt jezelf weer opvrolijken, ga dan iets goeds doen voor iemand.'' 

Missie

De vrijgevige zakenman gaf de dakloze man een totaalbedrag van 3000 dollar. Die begon vervolgens zijn missie door op straat voetgangers te vragen om wat kleingeld. Sommige mensen haastten zich langs hem heen, anderen stopten en boden hem  geld aan. Degenen die dat laatste deden, kregen een briefje van 100 dollar in de handen gedrukt. Hierop kwamen verbaasde reacties, niemand verwachtte iets terug te krijgen van een dakloze. Dat is precies het idee dat de geheime kerstman voor ogen had.

''Het is een mythe dat daklozen alleen maar nemen. Vanuit mijn ervaring geven ze juist het meeste van wat ze hebben.''

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vriendelijkheid

Naast de voorbijgangers op straat, gaf de dakloze ook geld aan twee mensen die hij kent van de kerk. Zo gaf hij 500 dollar aan een dakloze moeder en 400 dollar aan een andere kerkganger.
Toen de zakenman tot slot de dakloze man zelf 100 dollar aanbood, weigerde hij dit aan te nemen. Hij zei dat het beste deel van de hele ervaring was dat hij vriendelijkheid kon tonen en anderen in nood kon helpen. ''Vandaag hebben we het leven van veel mensen veranderd. Maar ik geloof dat mijn leven het meest is veranderd,'' aldus de dakloze man.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Populair op FunX.nl

  • Kourtney Kardashian stopt met KUWTK na vechtpartij met Kim

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

  • Eddy Zoëy neemt Chinezen coronavirus kwalijk

  • Man die date regelde met drone heeft haar nu ontmoet in opblaasbare bal

  • Mo (29) is piloot: "Ik weet niet of ik word doorbetaald"

  • Coronavirus gemaakt in een lab? Deze complottheorieën zijn bullshit