STER Advertentie
STER Advertentie

Bekir E. bekent moord op Humeyra en heeft spijt

Bekir E. bekent moord op Humeyra en heeft spijt
ANP

Dinsdag 15 januari 2019 - 17:21 uur

|

Door:

Burç

De 31-jarige Bekir E. die verdacht wordt van de moord op de 16-jarige Humeyra, heeft bekend en zegt in een verklaring spijt te hebben van zijn daden: "Het is verschrikkelijk. Ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen."

Bedreiging en mishandeling

Humeyra werd op 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam. Ze werd voor haar dood lastiggevallen en bedreigd door Bekir E. Hij zou dit onder andere via social media hebben gedaan. Deze zomer werd hij veroordeeld wegens bedreiging en mishandeling van Humeyra.

Opnieuw aangifte

Humeyra deed een week voordat ze om het leven werd gebracht opnieuw aangifte van stalking tegen Bekir E. De recherche is naar aanleiding van die aangifte destijds een opsporingsonderzoek gestart en had haar opgeroepen om op 18 december om 14.00 uur op gesprek te komen. Drie kwartier daarvoor werd Humeyra doodgeschoten.

Psychiatrisch onderzoek

Bekir E. werd snel na de schietpartij opgepakt door de politie. Hij is hoofdverdachte en moet van de rechter psychiatrisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Almere. Twee anderen worden ook verdacht. Een van hen moet nog dertig dagen vastzitten. De beslissing over de laatste verdachte wordt later genomen.

Populair op FunX.nl

  • Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

  • Floyd Mayweather betaalt kosten voor begrafenis George Floyd

  • Spoedadvies van RIVM voor bezoekers van demonstratie op de Dam

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Trump dreigt leger in te zetten om protesten te stoppen

  • Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"