STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdamse tatoeëerder verwijdert gratis tattoos voor werkzoekenden

Rotterdamse tatoeëerder verwijdert gratis tattoos voor werkzoekenden
Pexels

Vrijdag 18 januari 2019 - 09:06 uur

|

Door:

Kavita

Andy Tan en zijn vrouw verwijderen gratis tattoos voor werkzoekenden. De Rotterdammers zijn sinds dit jaar de campagne 'Dag Tattoo, Hallo Baan' gestart onder de naam van hun stichting Spijt van Tattoo. Aan LindaNieuws vertelt hij dat jonge meiden vaak een tattoo op hun hand willen als Pink of Rihanna en jongens vaak zoiets willen als die van Memphis Depay. Hoewel het mooi kan zijn, is het niet voor iedereen de beste keuze. 

"We zeggen daar principieel 'nee' tegen en leggen ze uit wat de gevaren zijn van zulke zichtbare tatoeages. Dat ze over een paar jaar misschien hun schoonouders ontmoeten, of ergens willen solliciteren. En dat zo'n tatoeage dat bemoeilijkt."

minder schaamte, positiviteit

Op de website van de stichting wordt meteen duidelijk waar ze voor staan. "Wij willen mannen en vrouwen, die moeten leven van een minimuminkomen en spijt hebben van hun tatoeage, helpen door deze kosteloos te verwijderen. Wij hopen dat zij hierdoor met minder schaamte en meer positiviteit door het leven zullen gaan." 

documentaire

Maar dat niet alleen, want in samenwerking met professor Henri Beunders van de Erasmus Universiteit, maakt Andy een documentaire die hij wil aanbieden aan middelbare scholen. Daarin praat hij met zijn klanten over de gevolgen van hun keuze van een tattoo. Ook schrijft professor Beunders een boek over de non-verbale communicatie van tatoeages naar aanleiding van de verhalen van Andy's klanten. Een van de voorwaarden om je tattoo te laten verwijderen, is dan ook dat je meedoet aan deze docu.

"Ik wil aan de jonge jongens en meiden laten zien dat de geïnterviewden spijt hebben gekregen van de tatoeages die ze op hun handen of in hun gezicht hebben laten zetten. Dat ze het graag anders zouden willen. Daarmee hoop ik te voorkomen dat jongeren dit soort dingen blijven doen. Dat het niet cool is." 

kostbare TIJd

Een tatoeage laten verwijderen gaat niet zomaar. Voor een kleintje ben je wel drie tot vijf sessies van een uur bezig. En een grote kan wel tien tot twaalf sessies duren. En ook dat gaat niet allemaal achter elkaar. Meer dan zes behandelingen per jaar gaat namelijk niet. Dus je bent er vaak wel ongeveer anderhalf jaar aan kwijt. Maar goed, dan is het in ieder geval helemaal netjes verwijderd. En ook nog eens gratis! Tenminste, in ruil voor je verhaal natuurlijk. 

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
  

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Populair op FunX.nl

  • 'Mulan' skipt bioscopen en komt exclusief uit op Disney+

  • 'Einde Libanon ligt op de loer na explosie'

  • Tim Hofman deelt emotionele post voor overleden Jeroen (Over Mijn Lijk): "Ik ga je missen vriend"

  • Tiffany Hadish bevestigt relatie met Common

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel

  • Famke Louise Instagram-official met nieuwe lover Trè Samuels