STER Advertentie
STER Advertentie

Kopschopper Spijkenisse onder politiebewaking na verspreiding adres

Kopschopper Spijkenisse onder politiebewaking na verspreiding adres
ANP XTRA

Woensdag 23 januari 2019 - 13:55 uur

|

Door:

Milou

Op het filmpje waarin de 14-jarige Tommy uit Spijkenisse door vijf jongens mishandeld wordt, zijn een hoop boze en geschokte reacties gekomen. Nu het adres van een van de daders in sneltreinvaart rondgaat op social media, verschijnen er steeds meer bedreigingen richting de kopschopper online. Het huis waar hij met zijn familie woont, staat momenteel onder politiebewaking.

Lees ook: Kaartenactie gestart voor heftig mishandelde tiener (14) uit Spijkenisse

bedreigingen

De jongen zou het adres zelf op Facebook gedeeld hebben met de caption: "Iedereen bedreigt me, maar niemand doet iets dus hierbij mijn adres." Dat bericht is inmiddels verwijderd, maar het adres én zijn telefoonnummer worden nog steeds op Twitter gedeeld. Als gevolg hiervan dreigen veel boze mensen hem een bezoekje te brengen. De familie zou inmiddels ondergedoken zijn en buurtbewoners en voorbijgangers moeten zich op straat legitimeren, meldt RTV Rijnmond

OPGEPAKT

Vijf jongens zijn inmiddels opgepakt voor de zware mishandeling. Een aantal daarvan meldde zich zelf bij de politie. Ook zijn de jongens geschorst door zowel hun school als hun voetbalclub. Het is nog niet bekend of ook de maker van de video vastzit. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EIGEN RECHTER?

Burgemeester Veldhuijzen van de gemeente Nissewaard, waar Spijkenisse onder valt, liet aan RTV Rijnmond weten het zorgelijk te vinden dat de adresgegevens van de dader rondgaan op social media. "Het nodigt haast uit om voor eigen rechter te spelen. Ik zou echt dringend willen aanbevelen om dat niet te doen. Haal het van sociale media af en laat deze zaak over aan de politie." 

DISCUSSIEER MEE iN CRITIX

Het spelen van eigen rechter, oftewel eigenrichting, is in Nederland strafbaar. In het geval van de mishandeling van Tommy deelde de dader zelf zijn adresgegevens. Sommigen vinden daarom dat hij een wraakactie uitlokt. Hoe denk jij hierover? Bij CritiX wordt er aanstaande zondag gediscussieerd over het spelen van eigen rechter. Luister tussen 17:00 en 19:00 naar FunX en praat mee!

STEUN

Tommy ontving na het incident veel steun. Bewoners van zijn wijk, Waterland, startten een kaartenactie. Rapper Lexxxus was ook geraakt door het filmpje en nodigde de jongen uit om een dagje mee te gaan shoppen. Ook riep hij zijn volgers op om Tommy wat support te tonen op Instagram. Gisteren bij Turn Up! vertelde de rapper hier meer over.

'Lexxus steunt het slachtoffer van de kopschoppers uit Spijkenisse'

Tommy reageerde op de steun met een filmpje waarin hij iedereen bedankt. 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Grapperhaus krijgt alsnog boete en aantekening op strafblad

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • Tim Hofman confronteert TikTok-manager ‘die 300K achterhield’

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover