STER Advertentie
STER Advertentie

Man vertelt bij First Dates dat hij terminale kanker heeft

Maandag 28 januari 2019 - 16:28 uur

|

Door:

Elize

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertellen dat je ongeneeslijk ziek bent is niet makkelijk en al helemaal niet op een eerste date. Maar sportleraar Julian, die een hersentumor heeft, liet zich er niet van weerhouden om mee te doen aan het datingprogramma First Dates. 

Nieuws delen

"Ik ben gediagnosticeerd met kanker. Ik ga eerlijk met je zijn, ze hebben me nog twaalf maanden gegeven. En dat was een jaar geleden." Zo brengt de 31-jarige Julian het schokkende nieuws aan zijn date: "Ook al gebeuren dat soort dingen, het heeft geen zin om op te geven." De 26-jarige Becca reageert geschokt, maar is ook meteen onder de indruk van zijn spirit: "Je moet echt heel trots op jezelf zijn."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspirerend

Julian gaat op een inspirerende manier met zijn ziekte om. "Het gaat nog steeds goed met mij, begrijp je? De ziekte heeft alles veranderd. Ik wil nu genieten van het leven. Ik wil niet mijn tijd niet verdoen door me zorgen te maken over de toekomst, want mijn toekomst is anders. Mijn toekomst is niet gegarandeerd." En bij het genieten van het leven hoort voor Julian ook dat hij nog gewoon kan daten met meisjes. 

"Ik verberg het feit dat ik ziek ben niet voor welk meisje dan ook. Ik verwacht niet dat ik mijn vrouw vindt, maar het kom zoals het komt. Ik forceer en overhaast niets."

Lees ook: Filmpje waarin Mark Rutte meedoet aan First Dates gaat viral

Alles uit het leven halen

"Ondanks dat mijn kanker terminaal is, ben ik superblij met mijn leven op dit moment." Het is niets voor Julian om de moed op te geven. Hij noemt zichzelf zelfs sterker dan ooit: "Ik heb het gevoel dat ik nu alles aankan." Omdat hij nog alles uit het leven wil halen, is hij van plan te gaan skydiven. Hoewel Becca aan het einde van de date aangeeft dat ze geen vonk voelde overslaan en dus niet nog een keer op date wil, besluit ze wel met hem mee te gaan skydiven. Samen gaan ze geld op halen voor het goede doel. 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan