Up 2 Date

Nike haalt schoen terug na petitie tegen 'Allah-beledigend logo'

foto: Twitter: TheRealEFH
  1. Newschevron right
  2. Nike haalt schoen terug na petitie tegen 'Allah-beledigend logo'

Nike heeft een schoen uit de collectie gehaald nadat er online een petitie tegen is gestart. De initiatiefneemster, de islamitische Saiqa, vindt het logo onderop de het Air Max 270-model namelijk godslasterend. In het logo is het Arabische woord voor 'Allah' te lezen en door het dragen van de schoen wordt de naam 'vertrapt, geschopt en vervuild met modder en andere viezigheid. 'Ze eiste daarom dat Nike de schoen zou terughalen en meer dan 18.000 anderen hebben inmiddels de petitie ondertekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet beledigend bedoeld

Meer dan twintig jaar geleden, in 1997, kwam er ook al kritiek op dit logo. Nike liet toen weten het logo niet meer te gebruiken. Nu het dus wel weer op een schoen staat, haalt het merk het model weer terug. Wel maakte Nike duidelijk dat ze met het logo nooit bewust moslims hebben willen beledigen. Tegen Hypebeast zegt het merk: "Nike respecteert alle religies en we nemen dit soort zaken serieus. Het Air Max-logo is ontworpen als een gestileerde weergave van Nike's handelsmerk Air Max. Het is enkel bedoeld om het merk te weerspiegelen. Alle andere betekenissen zijn onbedoeld."

kritiek

Veel mensen uitten op Twitter hun kritiek op de petitie. Ze vinden het te vergezocht en zeggen dat het overduidelijk is dat Nike het niet beledigend bedoeld heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie