STER Advertentie
STER Advertentie

Gucci haalt blackface-trui uit collectie na ophef

Gucci haalt blackface-trui uit collectie na ophef
Gucci

Donderdag 7 februari 2019 - 08:08 uur

|

Door:

Kavita

Het Italiaanse modemerk Gucci kreeg flink wat kritiek over zich heen vanwege hun wool balaclava jumper. Deze zwarte trui, waarvan je het col-gedeelte over de helft van je gezicht kan trekken en rond je mond een opening met rode rand zit, doet volgens velen sterk denken aan blackface. En dat is natuurlijk alles behalve oké. Gucci ziet in waar de ophef vandaan komt en heeft de trui uit hun collectie gehaald. Ook staat er in een officieel statement op sociale media dat Gucci dit beschouwt als een 'powerful learning moment'

Wat het had moeten zijn

Hoewel de zwarte trui, met de rode rand rond de lippen, de indruk geeft dat het de mond van blackface is, was dat in eerste instantie niet de interpretatie van het modemerk. Zij wilden met deze trui een eerbetoon aan de klassieke ski-bivakmutsen op de markt brengen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

echt niet? of toch wel?

Zou Gucci dan echt niet van tevoren hebben ingezien dat die trui kritiek zou krijgen? Of hebben ze het misschien toch expres gedaan als een marketing stunt? Op Twitter zijn de reacties in ieder geval verdeeld.

Schermafbeelding 2019 02 07 om 08.10.13

Schermafbeelding 2019 02 07 om 08.10.04
Schermafbeelding 2019 02 07 om 08.09.54
Schermafbeelding 2019 02 07 om 08.09.41

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

Populair op FunX.nl

  • Drie neven van Michael Jackson vertellen Fernando hun kant van het verhaal

  • Deze meisjes (9) rappen beter dan Ali en Ronnie tijdens 'Meli Meli'-optreden in 'The Voice Kids'

  • Jury vindt comedian Kojo zo grappig dat hij de gouden buzzer krijgt bij Britain's Got Talent

  • Kassav

  • Influencer hysterisch nadat Instagram-account offline is gehaald

  • 8 oude MTV-shows waarvan je hoopt dat ze (n)ooit terugkomen

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.40842-gucci-haalt-blackface-trui-uit-collectie-na-ophef"}