Up 2 Date

Kritiek op Braziliaanse voetbalclub Flamengo na omkomen 10 jeugdspelers bij brand

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kritiek op Braziliaanse voetbalclub Flamengo na omkomen 10 jeugdspelers bij brand

Bij een brand in het trainingscomplex van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo zijn tien jeugdspelers om het leven gekomen. Drie zijn er ernstig gewond geraakt. De brand vond plaats in een ouder deel van het complex, in het gedeelte waar de spelers sliepen. Er komt veel kritiek op de club, want volgens de burgemeester van Rio de Janeiro heeft de club al meer dan dertig boetes gekregen voor het ontbreken van vergunningen van het gebouw. De slaapzaal waar de brand plaatsvond, stond geregistreerd als parkeerplaats en er was de club al meerdere keren verzocht om deze te sluiten.

elektriciteitspiek

Volgens de directeur van Flamengo, Reinaldo Belotti, is er geen sprake van een verband tussen de brand en het gebrek aan vergunningen. Volgens hem is de brand ontstaan door een piek in de elektriciteit tijdens een hevige storm. Hierna brak er brand uit in de airconditioning. Deze is volgens Belotti niet uitgebroken omdat er niet genoeg geïnvesteerd is in het gebouw of omdat de club er niet mee bezig was. "Het gebouw was comfortabel en adequaat. We waren er trots op", laat hij in de media weten.

verbrand

Inmiddels zijn zeven van de overleden voetballers geïdentificeerd. Drie andere lichamen zijn zo erg verband dat ze met dna-technieken geïdentificeerd moeten worden. De omgekomen spelers zijn tussen de 14 en 16 jaar oud. Een van hen is de 15-jarige keeper Christian Esmério. Hij was een van de grootste talenten van de club en speelde in de Braziliaanse selectie onder 17 jaar.

rouw

Afgelopen weekend zijn verschillende belangrijke voetbalwedstrijden in Rio de Janeiro afgelast. Naast dat het voetbal stil ligt, zijn in zowel de stad als de deelstaat drie dagen van rouw afgekondigd. Dit naast de tragedie op de voetbalclub, ook voor zes mensen die eerder deze week tijdens het noodweer om het leven kwamen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerbetoon

Afgelopen weekend hielden fans van de club een groot eerbetoon bij het stadion van Flamengo. Op social media uitten verschillende spelers, waaronder Vinicius Jr. (Real Madrid) en Lucas Paquetá (AC Milan), die vroeger ook in het trainingscomplex van de club hebben verbleven, hun steun.

Foto's: AFP

Ster advertentie
Ster advertentie