STER Advertentie
STER Advertentie

Al meer dan een ton ingezameld voor zoektocht naar piloot van vliegtuig Sala

Al meer dan een ton ingezameld voor zoektocht naar piloot van vliegtuig Sala
Twitter: BBC Sport

Zondag 10 februari 2019 - 14:04 uur

|

Door:

Milou

Deze week werd duidelijk dat het lichaam dat werd gevonden in het vliegtuigwrak in Het Kanaal, dat van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala is. De 59-jarige piloot David Ibbotson, die samen met hem in het vliegtuigje zat, is echter na bijna drie weken nog steeds spoorloos. Om ervoor te zorgen dat de zoektocht door blijft gaan, heeft zijn familie daarom een crowdfundingsactie opgezet. Inmiddels is daarmee in een paar dagen tijd al meer dan 110.000 pond ingezameld.

Lees ook: Vliegtuigwrak van voetballer Sala gevonden

verdiend afscheid

Op de website van de inzamelingsactie schrijft de familie dat ze niet kunnen leven met het idee dat hun vader, echtgenoot en zoon alleen is. Ze willen hem graag het afscheid geven dat hij verdient: "We moeten hem thuis krijgen zodat we hem een laatste rustplaats kunnen geven." Het doelbedrag is 300.000 pond, zo'n 340.000 euro. Dat is nodig om de zoektocht met speciale apparatuur te kunnen betalen. Verschillende bekende voetballers, zoals Kylian Mbappé en Gary Lineker, doneerden al duizenden euro's.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zoektocht

Eerder werd de officiële zoektocht naar het vliegtuig al gestopt, mede door het slechte weer en de hoge kosten. Sala's familie startte toen ook een inzamelingsactie om de zoektocht zelf te kunnen financieren. Uiteindelijk schakelde de familie toen de particuliere maritiem onderzoeker David Mearns in. Die vond samen met zijn team de wrakstukken van het vliegtuig vorige week in Het Kanaal.

respectloos

David en Emiliano verdwenen toen zij vorige maand in een vliegtuigje onderweg waren van Nantes naar Sala's nieuwe club in Cardiff. Er werd bij de wedstrijd Arsenal-Cardiff een eerbetoon gehouden, maar bij de wedstrijd tegen Southampton ging het er minder respectvol aan toe. Twee supporters maakten daar vliegtuiggebaren richting supporters van Cardiff. Zij zijn aangehouden en krijgen waarschijnlijk een levenslang stadionverbod.

Lees ook: Eerbetoon aan vermiste Emiliano Sala bij wedstrijd Arsenal-Cardiff

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Schokkend: Doden bij attractie die op hoge snelheid crasht

  • Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

  • Opgepakte Vestville-organisator betaalde $750.000 en privéjet voor Cardi B

  • Temptation Islands Rodanya in verwachting

  • Beyoncé dropt kleurrijke en krachtige clip van The Lion Kings 'Spirit'

  • Jandino gaat half jaar op vakantie: "Nu is het tijd voor Dino"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.40875-al-meer-dan-een-ton-ingezameld-voor-zoektocht-naar-piloot-van-vliegtuig-sala"}