STER Advertentie
STER Advertentie

Ja Rule is ondanks horrorfestival Fyre bezig met nieuw festival

Ja Rule is ondanks horrorfestival Fyre bezig met nieuw festival
AFP

Vrijdag 15 februari 2019 - 15:25 uur

|

Door:

Daisy

We geloven niet dat er nog iemand op deze planeet is die een kaartje zou kopen voor een festival dat Ja Rule georganiseerd heeft, maar toch gaat de rapper het nogmaals proberen, laat hij aan TMZ weten. 

fyre festival

Ja Rule zat in de organisatie van het verschrikkelijk mislukte Fyre Festival, waarover maar liefst twee documentaires zijn gemaakt waarvan wij er eentje kunnen zien op Netflix. De rapper wil zijn droom echter niet opgeven en wil deze keer toch écht een festival organiseren. 

weer met app

Deze keer zal het gaan om het ICONNic-festival; dezelfde naam als zijn app ICONNic, iets soortgelijks van wat hij eigenlijk wilde lanceren tijdens Fyre. Met de app kun je bekende artiesten boeken en het is waarschijnlijk de bedoeling dat er ook behoorlijk wat bekende artiesten op zijn festival komen optreden. 

Dat was eerder ook wat beloofd werd met het Fyre Festival, maar dat werd - zoals men nu weet - een catastrofe. Het zou een extreem luxe festival voor de rich and famous worden, met ticketprijzen tussen de 2000 en 12000 dollar. 

geen luxe, maar catastrofe

Het hele feest werd echter gecanceld op de dag dat het zou plaatsvinden. Vluchten werden geannuleerd, headliners kwamen niet opdagen. Mensen die al op het festivaleiland waren zagen geen extreme luxe en vette optredens, maar een gebrek aan elektriciteit, kussens, sanitaire voorzieningen en slaapplekken. Het festival liep uit in een complete chaos en Ja Rule werd samen met zijn zakenpartner Billy McFarland aangeklaagd voor miljoenen dollars. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al toen de zaak in 2017 liep, gaf Ja Rule aan gebroken te zijn door de ellende van het festival. "Mijn partners en ik wilden dat dit een geweldig evenement zou worden. Het was geen leugen, zoals iedereen nu zegt. Ik weet niet hoe alles zo heeft kunnen escaleren, maar ik ben keihard bezig om het goed te maken door er zeker van te zijn dat iedereen zijn geld terugkrijgt. Ik bied mijn oprechte excuses aan en DIT IS NIET MIJN FOUT", verklaarde de rapper destijds. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geen docu gezien

Billy McFarland belandde in de gevangenis door het hele voorval. Ja Rule is op vrije voeten, maar wordt sindsdien constant belachelijk gemaakt. Tegen TMZ verklaarde Ja Rule dat hij nog altijd geen van beide documentaires over Fyre Festival heeft gekeken. 

Hij geeft aan dat hij absoluut niet om de situatie kan lachen, "Want ik ben erdoorheen gegaan en het was hartverscheurend", maar hij wil laten zien dat hij met het volgende festival alles goedmaakt. Dát festival zal volgens de rapper namelijk écht zo iconisch worden als dat er beloofd werd met Fyre. Als er tenminste kaarten verkocht gaan worden... 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden