STER Advertentie
STER Advertentie

'6ix9ine niet 47 jaar de gevangenis in, maar mogelijk in 2020 al op vrije voeten'

6ix9ine niet 47 jaar de gevangenis in, maar mogelijk in 2020 al op vrije voeten
AFP

Zondag 17 februari 2019 - 14:19 uur

|

Door:

Burç

Fans van Tekashi 6ix9ine waren bang dat hun favoriete rapper maar liefst 47 jaar achter de tralies moest, maar dankzij een deal met de autoriteiten kan hij al in minder dan een jaar de gevangenis verlaten.

De Deal

In de deal die 6ix9ine met de autoriteiten heeft gemaakt, staat dat hij zijn volledige medewerking zal verlenen. De rapper zal alles toegeven wat hij en de mensen om hem heen hebben gedaan. In ruil daarvoor wordt de rapper niet vervolgd voor negen aanklachten en daardoor kan de straf van 47 jaar gereduceerd worden tot iets minder dan een jaar. Afhankelijk van het bewijs dat Tekashi levert en het naleven van de deal, kan de rapper daarna in een getuigenbeschermingsprogramma belanden. De komende tijd zit de rapper echter nog vast, want de rechtszaak staat gepland voor volgend jaar.

Moord, afpersing, drugshandel

Daniel Hernandez, zoals de 22-jarige FEFE- en BEBE-rapper heet, vertelde onder andere dat hij in 2017 toetrad tot de Nine Trey Blood Gang. Hij gaf toe betrokken te zijn geweest bij meerdere moordpogingen, overvallen, afpersingen en drugshandel.

Depressie

De rapper vertelde onder andere dat hij iemand heeft betaald om op Chief Keef te beschieten en dat hij betrokken was bij een poging tot moord en een overval. Ook gaf hij toe dat hij in New York een kilo heroïne heeft verkocht. 6ix9ine zegt dat hij bij deze zaken betrokken raakte, nadat hij in een depressie raakte na de moord op zijn stiefvader.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • A$AP Rocky: "Ik heb een seksverslaving"

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • Dit Japanse stel draagt al jaren elke dag een matchende outfit

  • Jennifer Aniston 'breekt het internet' met eerste Instagramfoto